Giver du slip?

Giver du slip?

Giver du slip?

Den anden dag regnede det, og jeg tog metroen til mit kontor i indre by. Jeg blev opmærksom på, hvor optaget mange var af deres smartphones. Jeg begyndte at tænke på, at 10 minutter i metro netop er et sted hvor vi kan give slip og integrere morgenen med kæresten, familien og børnene. At sådanne 10 minutter, da jeg var dreng, i en tid uden konstant online tilgængelighed, helt uundgåeligt blev et sted for landing og tagen ind.

Jeg taler ikke specielt om de gode gamle dage, og jeg elsker forøvrigt Facebook. Jeg taler om et af hovedbudskaberne, når jeg ude i virksomhederne underviser i stress. At vi moderne mennesker, som følge af vores konstante tilgængelighed, i vores, på mange måder fascinerende verden, skal lære en helt ny færdighed.
Måske en af de vigtigste færdigheder overhovedet. En færdighed, der er grundlæggende nødvendig at lære, hvis vi som mennesker skal fungere med en hjerne og et nervesystem, der måske endnu ikke fuldt ud er tilpasset det at være her hvor vi er.

Vi skal lære at give slip!

Vi skal kort og godt lære at give slip. Vi skal lære os selv at gennemgå alle faserne; Impuls, opmærksomhed, mobilisering af energi, handling, tilbagetrækning, tagen ind og give slip. Tidligere skete det af sig selv. I dag er det der sker af sig selv, at vi nemt bliver fanget i bevægelse mellem impuls til handling. Tilbagetrækning, tagen ind og given slip udebliver. Og det er det vi skal lære igen at tage ind.

Vil du det?

Så måske en lille weekendopgave til dig? Hvordan bevæger du dig rundt i faserne? Hvor afbryder du dig selv? Hvad springer du over?
Ja, har du lyst, så prøv at giv det lidt opmærksomhed, og del meget gerne dine oplevelser med mig.

Hilsen Jonas

http://www.jonasborup.dk/

stress, angst, depression, behandler, jonas borup