Kender du dit sikre sted?

Kender du dit sikre sted?

Kender du dit sikre sted?

Vi har inde i os et sikkert sted. Et sted for ro, glæde og livskraft. Et sted hvor vi nærmest er uovervindelige. Et depot af ressourcer.

Hverdagens stress og jag gør, at vi glemmer dette sted. At vi afkobler vores krop og følelsesliv. At vi farer vild i bekymringer, opgaver, fascination, forventninger fra andre, angst og stress.

Vi kan fare så vildt, at vi glemmer at komme tilbage. At vi helt glemmer at vi har et sikkert sted. Jeg er en af dem, der har prøvet det.

Mit sikre sted er på havet. Det er der mange grunde til. Optimistjollesejlads som dreng, jollesejlads som ung, kapsejlads, fantastiske oplevelser, ferieture, natur, vejrets skiften, mennesker jeg holder rigtigt meget af, rejser, sol, regn, vindens susen, bølgernes bevægelser, stemningerne på havnene, venskaber.

En af mine klienter, har et sikkert sted en bestemt periode af sit liv, en anden et bestemt sted, en sammen med sine børn, og en har et helt fantastisk fantasi-sted i et eventyrlignende land..

Ind imellem lukker jeg øjnene, trækker vejret og forestiller mig, at jeg er på mit sikre sted. Jeg ser billederne for mig, hører lydene, dufter duftene, og mærker stemningerne inden i mig. Jeg trækker stemningerne ned i mave og ryg, som en paraply, der folder sig ud. Og mærker at jeg på udåndingerne puster stemningerne ud i hele min krop.

Jeg giver mit sted næring, ved at opsøge det, være i det, tage det ind og lade det fylde mig med energi.

Når mit liv går stærkt, holder jeg fast i stedet. Mit sted for ro, glæde, livskraft og ressource.

Hvor er dit sikre sted? Hvordan holder du fast i det? Hvad betyder det for dig? Hvordan giver du det næring?

Jonas

http://jonasborup.dk/

Jonas Borup – Psykoterapeut & Stress-Terapeut
Gothersgade 42 1. sal, 1123 København K
Tlf: 2426 7732

kontakt@jonasborup.dk